Aktuella resor till
Norra Spanien

Just nu har vi inga aktuella resor

Uppdatering 30/4/2020: På grund av Coronaviruset, COVID-19, kommer vi inte att göra några resor under våren eller sommaren. Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad.

Gå med i vårt nyhetsbrev
Tips & guider från Norra Spanien, helt gratis.
Du kan gå ur närsomhelst.

10 anledningar till varför du MÅSTE resa till Norra Spanien

I Norra Spanien finns det flera fina sätt att resa på.

Norra Spanien är ett fantastiskt vackert och mångfacetterad område – som många skandinaver inte ens känner till. Här följer 10 anledningar till varför Norra Spanien är ett så bra semestermål.

I Norra Spanien finns allt: en otämjd kustlinje med vilda stränder, mäktiga berg, vandringsleder som Camino de Santiago, pittoreska byar, myllrande städer, rik historia och mat i världsklass.

När stora delar av Medelhavskusten är fylld med turister under sommaren, är det avslappnat och betydligt mer genuint i Norra Spanien. Tro oss, vi bor här själva. Låt oss börja!

1. Sagonatur

Första gången du reser i Norra Spanien blir troligtvis en stor överraskning för dig: allt är så intensivt grönt, det sjuder av liv och landskapen är dramatiskt vackra.

Havet och bergen finns alltid nära inpå och erbjuder stora möjligheter till en unik och varierad semester. Strandliv eller höga berg – det går att kombinera under samma dag!

2. Matupplevelser

Det är ingen hemlighet att man äter utomjordiskt bra i Norra Spanien. Detta kommer sig till stor del av de förstklassiga råvarorna, från Atlantens fisk- och skaldjur till inlandets boskap och färska primörer. San Sebastián är exempelvis känd över hela världen för sina Michelinrestauranger och Pintxos-barer!

3. Historia/sevärdheter

Norra Spanien har en lång och intressant historia att förtälja. I Asturiens berg och djupa grottor sägs återerövringen av Spanien ha påbörjats. Upptäck kalkstensgrottor med tiotusentals år gamla grottmålningar, den keltiska kulturen och alla historiska skatter.

Bland annat är Baskien som en helt annan värld – med många spektakulära traditioner att lära känna.

4. Som resmål – fortfarande oupptäckt

All-inclusive-hotellen lyser med sin frånvaro och på stränderna finns inga försäljare eller inkastare. Norra Spanien är fortfarande väldigt “orört” som resmål, genuint och småskaligt.

5. Pilgrimsleden Camino de Santiago

Den över 1000 år gamla pilgrimsleden Camino de Santiago slingrar sig igenom hela Norra Spanien till vallfärdsorten Santiago de Compostela i nordvästra Galicien.

Att vandra “El Camino” är en speciell upplevelse och en inre resa som låter dig semestra på ett nytt, aktivt sätt. Välj att gå den norra kustnära leden, franska vägen, portugisiska vägen eller liknande – alla leder bär till Santiago…

6. Det välkomnande folket

Folket i Norra Spanien är stolta över sitt område, välkomnade och blir glada när de får besök. De är inte sena med att visa dig lokala smultronställen, hjälpa till eller bara bjuda på en rolig historia (eller skröna) från trakten.

7. Hållbar turism

En semester i Norra Spanien gynnar på många sätt de lokala samhällena man besöker. Istället för att bo på stora hotellkedjor övernattar man på familjeägda pensionat eller “Casas Rurales”. Man äter på små restauranger, främjar lokala entreprenörer och skapar på så vis en mer hållbar turism.

8. Prisvärt

Norra Spanien är billigare än storstäderna och charterorterna söderut. Kanske med undantag från San Sebastián och Bilbao, ligger prisnivån betydligt lägre. Man får väldigt mycket upplevelse för sin semesterkassa!

9. Inbjudande städer och byar

Det kryllar av pittoreska byar och inbjudande städer i Norra Spanien, ofta belägna på idylliska platser i bergen eller längs Atlantkusten. Småbyarna närmast avlöser varandra på listorna när “Spaniens vackraste byar” ska koras.

Städer att besöka finns det också gott om. Våra tips från öst till väst; Barcelona, Girona, San Sebastián, Bilbao, Santander, Gijón, Oviedo, La Coruña, Santiago de Compostela, Vigo eller Pontevedra. Eller varför inte en weekend i Spaniens vackra huvudstad Madrid?

10. Aktiviteter

I Norra Spanien finns det mycket att sysselsätta sig med under semesterdagarna. Surfa, bada, storslagen vandring, klättring, segling, Spa- och Wellness, golf, kajak, cykling, fiske, jakt, gastro-turism, grottutforskning och mer. Det är bara att välja.