Den galiciska bläckfisken Pulpo a Feira är välkänd i hela Spanien. Ofta äts den på stående fot som en tapa, på dignande matmarknader tillsammans med en svalkande öl. Här kommer ett enkel recept så att du kan testa denna havets läckerhet hemma.

Det här behöver du (för 4-5 pers)

  • 1,5 kg bläckfisk
  • 1 liten lök
  • 100 ml olivolja Virgen Extra
  • 1 sked pimentón dulce (rökig paprikapulver)
  • 1 sked pimentón picante (hett paprikapulver)
  • 1 sked havssalt
  • 700 gram – 1 kg potatis (valfritt)

Gör så här

Rensa och tvätta bläckfisken. Banka den med en kavel tills texturen mjukar upp. Hacka löken och lägg in den i en stor kastrull med vatten. Koka upp, doppa bläckfisken 3 gånger i kastrullen så att armarna rullar ihop sig och låt den sedan koka.

Efter 45 minuter, ta ut bläckfisken och låt allt vatten droppa ur. Koka potatisen (är också vanligt utan potatis) i samma spad. Klipp bläckfisken i bitar på ca. 2 cm med en sax och servera dem på en trätallrik. Tillsätt olivoljan, strö havssalt och båda paprikapulvren över. ¡Que aproveche!