Den 12 februari 2019 hade “pilgrimsvandringen i Spanien” premiär på kunskapskanalen, en serie om en brokig skara människor från samhällets alla skikt som tillsammans ska pilgrimsvandra till Santiago de Compostela. Tillgänglig online fram till den 31 december 2020.

Den brittiska serien från 2017 skildrar under tre avsnitt livet på pilgrimsleden Camino de Santiago, och utspelar sig längs den franska inlandsvägen (Camino Francés). Varje avsnitt är ca. 60 minuter långt och man får följa en brokig grupp människor som sammansvetsas mer och mer för varje steg de tar.

Som tittare får du en fin inblick i hur det är att vandra Camino de Santiago i Norra Spanien, och en försmak på den underbara pilgrimsgemenskap som råder på leden. Fördjupa dig i huvudpersonernas och andra pilgrimers spännande livsöden och se motivationen bakom att göra en pilgrimsvandring.

Drömmer du om att göra en pilgrimsvandring i Spanien?

Då är serien ett bra första steg och ger både inspiration och nyttiga lärdomar. Något som är signifikativt i det första avsnittet är bland annat att de fysiska förberedelserna inte har varit optimala. För den som redan har vandrat Camino de Santiago väcker serien nog härlig minnen till liv, och man känner igen sig väldigt mycket. Streama pilgrimsvandringen i Spanien på Urplay idag!

Vad tyckte du om pilgrimsvandringen i Spanien? Blev du inspirerad till att påbörja din Camino eller väckte den minnen till liv?