Vi bakom NorraSpanien.se

Vår historia

Första gången vi reste i Norra Spanien var ett äventyr och ett minne för livet. Vi kom till bergsbyn Roncesvalles, som var vår startpunkt för pilgrimsvandringen Camino de Santiago, och det dröjde inte länge innan det väcktes en tanke.

Dagarna gick och vi färdades till fots genom regioner som Navarra, La Rioja och Kastilien och León – 15 dagar och 350 km senare hade vi bestämt oss.

NorraSpanien.se tog form

I Norra Spanien fanns alla möjligheter för en fantastisk semester: omvälvande natur, närhet mellan hav och berg, rik historia, underbar mat och vänlighet. Och allt var så grönt!

Det blev starten på en kärlekshistoria, vi ville fortsätta resa och veta allt om detta område. Det var något nytt, spännande, och långt ifrån det Spanien vi vant oss vid.

Vi hittade inga svenska guider så vi gav oss iväg på egen hand. Efter otaliga resor har vi tagit fram den här webbplatsen för dig som vill uppleva något nytt.

NorraSpanien.se är en kontinuerligt uppdaterande guide som bjuder på våra smultronställen. Vårt mål är att inspirera till ett aktivt, nyfiket och hållbart resande – där fokus ligger på genuina upplevelser och personliga möten.

På samma gång ska det gynna de lokala samhällena man reser till utan att förminska – snarare höja – den totala semesterupplevelsen. Vi vill helt enkelt göra det lätt för dig att upptäcka Norra Spanien.

En personlig reseskildring

I första hand har vi valt att inrikta oss på regionerna längs med Biscayabukten: Baskien, Kantabrien, Asturien och Galicien.

Men även vinregionen La Rioja, Navarra, Katalonien, Aragonien samt delar av historiskt viktiga Kastilien och León. Vår guide inkluderar också pilgrimsvandringen Camino de Santiago, som vi tror kommer bli väldigt populär bland svenskar.

Det här är en personlig reseskildring. Allt vi berättar om har upplevts på plats – från ett personligt perspektiv. Alla ord och många bilder är våra egna, vi har själv varit där med anteckningsblocket i högsta hugg, eller bakom kameran med pekfingret på avtryckaren.

Idag bor vi i ett mysigt litet hus i nordvästra Spanien med (för) stor tomt, två hundar och tre katter. Samtidigt reser vi regelbundet i området för att förnya våra kunskaper, utveckla vårt företag och bara njuta av denna del av Spanien.

Norra Spanien ligger oss mycket varmt om hjärtat – följ med oss på en upptäcktsfärd och lär känna dess storhet du också. Vi ses i norr! ♥

/ Jonathan & Beatriz

Jag är en äventyrlig norrbottning som flyttat till sydligare breddgrader – just nu bor jag i litet hus i nordvästra Spanien. Jag älskar att resa och upptäcka nya, outforskade platser. Jag mår som allra bäst när jag får tillbringa tid i naturen, helst i bergsområden, lära känna andra kulturer och jag är inte sen med att testa maträtter. Tidigare har jag bland annat jobbat på resebyrå i León, mitt på pilgrimsleden. Och självklart har jag också vandrat El Camino!

Jag är född och uppvuxen i Norra Spanien (Valladolid), och är det lokala inslaget på NorraSpanien.se. Tidigare har jag bott bland annat i Barcelona, León och Oviedo, så jag har fått lära känna många delar av Norra Spanien. Min stora passion är att resa och varje år blir det många resor över världen. Jag är flytande i 5 språk – från spanska till svenska – och förstår 3 till. Jag älskar Smashing Pumpkins! Och har sett dem live otaliga gånger. Läs mer om mig på Spain North, vår engelska sida.

Samarbete?

Vi erbjuder detta

Kontakt