Vi bakom NorraSpanien.se

Varför Norra Spanien?

Första gången vi reste i Norra Spanien var ett äventyr och ett minne för livet. Vi kom till bergsbyn Roncesvalles som var vår startpunkt för pilgrimsvandringen Camino de Santiago och det dröjde inte länge innan det väcktes en idé. Dagarna gick och vi färdades till fots genom regioner som Navarra, La Rioja och Kastilien och León – 15 dagar och 350 km senare hade vi bestämt oss.

NorraSpanien.se tog form

I Norra Spanien fanns alla möjligheter för en fantastisk semester: omvälvande natur, närhet mellan hav och berg, rik kulturhistoria, UNDERBAR mat och vänlighet. Och allt var så grönt… Det blev starten på en kärlekshistoria – vi ville fortsätta resa och veta allt om detta område. Det var något nytt, spännande och långt ifrån det Spanien vi vant oss vid.

Habitaciones. Mysigt pensionat i Santillana del Mar.

Habitaciones. Mysigt pensionat i Santillana del Mar.

Vi hittade inga svenska guider så vi gav oss iväg på egen hand. Efter otaliga resor har vi tagit fram den här webbplatsen för dig som vill uppleva något helt nytt.

Vi är ett kontinuerligt uppdaterande guide som bjuder på våra smultronställen. Vårt mål är att inspirera till ett aktivt, nyfiket och hållbart resande – där fokus ligger på genuina upplevelser och personliga möten. På samma gång ska det gynna de lokala samhällena man reser till utan att förminska – snarare höja – den totala semesterupplevelsen. Vi vill göra det enkelt för dig att upptäcka det bästa i Norra Spanien.

En personlig reseskildring

I första hand har vi valt att inrikta oss på regionerna längs med Biscayabukten: Baskien, Kantabrien, Asturien och Galicien. Men även vinregionen La Rioja, Navarra, Katalonien, Aragonien samt delar av historiskt viktiga Kastilien och León. Vår guide innefattar även pilgrimsvandringen Camino de Santiago, som vi tror kommer bli väldigt populär bland svenska resenärer.

Vi på stranden Playa de Toró, utanför Llanes, Asturien.

Hej från Playa de Toró i Llanes, Asturien.

Det här är en personlig reseskildring. Allt vi berättar om har upplevts på plats – från ett personligt perspektiv. Alla ord och de flesta bilder är våra egna, vi har själv varit där med anteckningsblocket i högsta hugg, eller bakom kameran med pekfingret på avtryckaren.

Vi bor i ett litet hus i nordvästra Spanien med många spanska vänner vilket låter oss uppleva ett genuint Norra Spanien. Samtidigt reser vi regelbundet i området för att förnya våra kunskaper, utveckla vårt företag och bara njuta av denna del av Spanien. Norra Spanien ligger oss mycket varmt om hjärtat – följ med oss på en upptäcksfärd och lär känna dess storhet du också. Vi ses i Norra Spanien!

Vill du ha våra bästa tips från Norra Spanien?

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV
Varje vecka skickar vi ut ett nytt nyhetsbrev. Få en unik inblick från oss som bor i Norra Spanien. Tips, kartor och guider direkt till din inbox. Helt gratis.
Vi kommer aldrig ge bort, byta eller sälja din e-postadress. Du kan när som helst avbryta prenumerationen.

Det här är vi, lär känna oss

Jag är en äventyrlig norrbottning som flyttat till sydligare breddgrader – just nu bor jag i ett mysigt litet hus i nordvästra Spanien. Jag älskar att resa och upptäcka nya, outforskade platser. Jag mår som allra bäst när jag får tillbringa tid i naturen, helst i bergsområden i kombination med en aktiv semester, lära känna andra kulturer och jag är inte sen med att testa spännande maträtter. Tidigare har jag bland annat jobbat på resebyrå i León, mitt på pilgrimsleden. Och självklart har jag också vandrat El Camino!

Jag är född och uppvuxen i Norra Spanien och är det lokala inslaget på NorraSpanien.se. Min stora passion är att resa och varje år blir det många resor över hela världen. Väl hem blir jag ständigt påmind om Norra Spaniens skönhet: hav och berg – det bästa av två världar, den naturnära maten, historien och ett svårförklarligt lugn, en slags stillhet. Dessa är saker jag tror passar svenska resenärer utmärkt och som vi vill förmedla genom vår hemsida. Läs mer om mig på vår engelska sida.

Vi gör frilansjobb i Norra Spanien

Skräddarsydda projekt

Kontakta oss